VAN MOERKERKE BVBA is exclusieve leverancier voor KPS in BelgiĆ«.  Zij zijn wereldwijde leverancier van brandstofleidingen voor onder andere Q8, BP, ESSO, TOTAL, enz.

Het KPS Petrol Pipe System TM is een state-of-the-art, hoogwaardig en zeer uitgebreid productgamma dat ontwikkeld werd om brandstoffen veilig te vervoeren door ondergrondse leidingen.

KPS is een bedrijf met een zeer lange historie van innovatie.  Al meer dan 100 jaar ontwikkelen zij verschillende producten, polyethylene producten ontwikkelen ze echter pas sinds de jaren '50.

De eerste brandstofslangen zijn gemaakt in 1978, vanaf 1981 volgde dan de eerste kunststof brandstofleiding ooit.  De brandstofleidingen van vandaag zijn ongeveer 1000 keer minder doorlatend en hebben een conductieve laag voor elektrostatische veiligheid.

Het KPS Petrol Pipe System TM is over de jaren heen geƫvalueerd in een heel gesofisticeerd systeem van dubbelwandige conductieve leidingen, fittings en lasmoffen.

De voordelen van het KPS-leidingsysteem

  • De complete oplossing voor ondergrondse tanks en leidingen (geen enkele andere fabrikant biedt u een meer uitgebreid gamma aan van producten voor de ondergrondse opslag en transfert van brandstoffen, van opslagtank naar pomp).
  • Volledig modulair systeem (compleet, met een uitgebreid gamma leidingen in verschillende diameters, aangepaste koppelingen en aansluitstukken)
  • Flexibele leidingen (laat toe lange afstanden te overbruggen, zonder naden, in alle richtingen)
  • De leidingen hebben een conductieve laag voor elektrostatische veiligheid.
  • Snelle en gemakkelijke installatie (minder dure installatiekost, zelfs in extreme weersomstandigheden)
  • Milieuvriendelijk (het materiaal is zowel herbruikbaar als recycleerbaar en heeft een perfecte impermeabiliteit tegen koolwaterstoffen)
  • Lange levensduur (tot 50 jaar)

Interesse of vragen?  Contacteer ons!